Pyöräkoulu 2023

Pyöräkoulu 2023

Pyöräkoulun hinta on 30 €/kausi. Kevätkausi on 16.5.–4.7. ja syyskausi 1.8.–26.9. Harjoitukset pidetään tiistaisin kello 18-19.15 enimmäkseen Lahden vanhalla Raviradalla. Hinta sisältää ohjatut harjoitukset, tapaturmavakuutuksen, Lahden Pyöräilijöiden järjestämät viikkokisat ja ohjelman mukaiset retket. Uusille pyöräkoululaisille Lahden Pyöräilijöiden jäsenmaksu tulee maksettavaksi vuodenvaihteen jälkeen. Vanhoille jäsenille kuuluu maksettavaksi myös seuran jäsenmaksu.

Kaksi kertaa voi vapaamuotoisesti käydä tutustumassa.

Ryhmät

STARTTI on suunnattu 5-7 -vuotiaille pyöräilystä jo ihan vähän jyvälle päässeille.
Kim Vepsäläinen 044 982 3675 – Riku Toimela 040 533 4523

TAITURI pyöräkoulu on kouluikäisille lajitaitoja ja vauhtia janoaville.
Jukka Keinonen 040 842 6036

AKATEMIA sopii sinulle, jolle kotipolku tuntuu olevan aina vähän lyhyempi ja haluat kehittyä kilpailemisessa.
Juha Auvinen 050 531 7559

Lisäksi vuonna 2023 jatkaa Lahden Pyöräilijöiden junioreiden kaksi kisaryhmää, maasto ja Enduro/DH. Ryhmään valitaan Akatemiassa ajaneita kilpailumenestyksen perusteella kevätkauden ja syyskauden päättyessä. Valinnat kisaryhmiin tekee Lahden Pyöräilijöiden hallitus. Kisaryhmät ovat pääasiassa mukana Akatemian toiminnassa ja samoissa kilpailuissa. Tämän lisäksi voi olla omia harjoituksia ja kilparyhmille etsitään myös tukijoita.
XC-ryhmä
Jere Ylönen 040 762 4089
Jussi Kanerva 050 307 1005

Enduro/DH ryhmä
Janne Kousa 040 860 4501

Vetäjät

Pyöräkoulun vetäjät ovat aktiivisia pyöräilyn harrastajia ja toimintaan sitoutuneita. Toisille on kilpailumenestystäkin tullut. Suurimmalla osalla vetäjistä on omia lapsia mukana toiminnassa. Toimintaa järjestetään vapaaehtoisin voimin. Vetäjille voidaan maksaa palkkio 10 € / kerta omatoimisen kirjanpidon ja laskun mukaan syyskauden päättyessä. Rikosrekisteriotteen tarkistaminen edellytetään kaikilta vastuuvetäjiltä.

Polkupyörät ja varusteet

Pyörän tulee olla maastokelpoinen ja ennen kaikkea kunnossa. Vetäjät osaavat neuvoa ja korjaavat akuutteja vikoja mahdollisuuksien mukaan metsässä, mutta tämä ei ole itsetarkoitus. Pyörien huollossa voit olla yhteydessä esimerkiksi Pyöräkoulun yhteistyökumppaniin Lahden Polkupyörähuoltoon.

Varustaudu säänmukaisella vaatetuksella. Aikaisempina vuosina olemme ajaneet kelin sattuessa, oli se sitten aurinkoa tai sadetta.

Jos teillä on taloudellisista tai muista syistä vaikeuksia saada lapsellenne harrastukseen sopivaa pyörää tai olette vasta harkitsemassa oman hankintaa, seuralla on joitain pyöriä, joita on mahdollista saada harjoitusten ajaksi käyttöön. Tiedustele Pyöräkoulun rehtorilta etukäteen.

Harjoitukset

Harjoitusten ajankohdat ja harjoituspaikat näkyvät Lahden Pyöräkoulun SuomiSport-ryhmässä. Voit myös tätä kautta ilmoittaa osallistumisesta tai poissaolosta.

Harjoituksista tulee mukavia ja onnistuneita, kun valmistautuminen on kunnossa. Tarkista varusteiden kunto jo kotona. Onko polkupyörä kunnossa? Kypärä ehjä ja tallessa? Reipas pyöräily kuluttaa paljon energiaa ja etenkin kesähelteellä tulee juoda riittävästi. Onko oma juomapullo täytettynä ja mukana?

Jokaiselta pyöräkoululaiselta tulisi löytyä kypärästä näkyvältä paikalta oma nimi, jotta toisiin tutustuminen ja ryhmäytymisen saadaan heti sujuvasti käyntiin. Myös huoltajan yhteystietojen löytyminen esim. Kypärästä tai lapulta housujentaskussa olisi toivottavaa.

Ensimmäisellä kerralla käydään yhteiset asiat läpi ja rehtori pitää vielä erikseen infon huoltajille kauden asioihin liittyen.

Harjoitukset aloitetaan yhdessä ja samalla läpikäydään päivän sisältö läpi ja mahdolliset tiedotettavat asiat. Lämmittelyn jälkeen käydään omissa ryhmissä erilaisten pelien, leikkien ja harjoitusten avulla valittu teema läpi. Harjoituksissa kuunnellaan ja noudatetaan vetäjien ohjeita, sekä keskitytään harjoituksiin. Jokainen keskittyy omaan suoritukseensa, muiden suorituksia ei arvostella muuten kuin kannustamalla ja kehumalla. Usein ajetaan myös lyhyt tai pidempi lenkki lähimaastossa.

Vanhemmat ovat tervetulleita mukaan harjoituksiin lapsen tueksi ja turvaksi, mutta muista että lapsen pitää myös oppia selviämään itse. Älä aja lapsen perässä. Voisiko ryhmän apuvetäjän tehtävä olla tällöin sopivampi?

Pyöräkoulu järjestetään yleisellä paikalla ja valokuvaaminen katsotaan sallituksi. Mikäli et halua lapsesi olevan Pyöräkoulun somessa tai mainoksissa, kerrothan siitä meille.

Turvallisuus

Lapsella on oltava mukana vanhempien yhteystiedot. Pienemmillä esimerkiksi kypärään teipattuna. Vetäjien mukana kulkee pieni EA-laukku ja Raviksen kontille tuodaan isompi ensiapulaukku tapaturmien varalle. Laaja tasoinen tapaturmavakuutus on otettu Vahinkovakuutusyhtiö Ifistä ja se kattaa hoitokulut kolmen vuoden ajalle 5000 € saakka.

Ilmoitathan vetäjille etukäteen kaikki harjoitusten kannalta oleelliset lapsen sairaudet, allergiat tai muut hyvinvointiin liittyvät tiedot. Mikäli lapsella on lääkitystä vaativa sairaus esimerkiksi allergia tai astma, johon voi joutua kesken harjoituksen ottamaan lääkettä, tulisi lapsen osata tämä itse ottaa tai huoltajan olla paikalla huolehtimassa. Vetäjät eivät voi vastata lapsen lääkitsemisestä

Pyöräkoulun yhteiset pelisäännöt

– Kaikki osallistujat ovat tasa-arvoisia ikään, kalustoon tai taitoihin katsomatta

– Ketään ei jätetä sivuun ja kaveria autetaan aina

– Turvallisuus on aina tärkeintä, itseä tai kaveria tai ulkopuolisia ei vaaranneta omalla käytöksellä

– Ohjaajien neuvoja ja sääntöjä noudatetaan

– Seuraa / Pyöräkoulua edustetaan arvokkaasti ja annetaan hyvä kuva pyöräilijöistä myös lajin ulkopuolisille

– Toiminta on päihteetöntä ja kielenkäyttö kaikissa ryhmissä junioritoiminnan mukaista

Huoltajat

Myös huoltajat sitoutuvat reilun pelin ja junioritoiminnan hengen mukaiseen toimintaan, sekä huolehtivat, että oma juniori tietää pelisäännöt. Tarvittaessa myös puuttuu epäasialliseen käytökseen, kun sellaista havaitsee. Anna lapselle tilaa.

Kisaryhmissä lisäksi

– Kilpailuihin ilmoittaudutaan seurana/tiiminä ”Lahden Pyöräilijät”

– Edustetaan seuran ajovarusteissa kilpailuissa ja tapahtumissa

– Toimitaan reilun pelin säännöillä ja hyvässä hengessä seuran ja kilparyhmien tukijoiden kanssa

– Ei huijata, kilpaa ajetaan ja katsotaan mihin se riittää